• page_banner

20 Teknologi kanggo Nggawe Mesin Topeng China Produksi Topeng Kacepetan UP

Wiwit nampa sumbangan saka pirang-pirang negara nganti nyumbang bahan medis menyang negara liya. Ing wektu cendhak luwih saka siji wulan, topeng "siji-siji" saka topeng Tiongkok nggambarake kekuwatan sing digawe saka China lan nyegerake kacepetan produksi bahan medis anyar.

Sawetara minggu kepungkur, pneumonia coronavirus anyar ana ing tahap kritis ing Tiongkok, lan luwih saka 20 negara, kalebu Jepang, Korea Selatan lan Pakistan, mbantu nylametake.

Nganti tanggal 2 Maret, total 62 negara lan 7 organisasi internasional wis nyumbang masker, sandhangan protèktif lan bahan pencegahan epidemi lan kontrol penting sing dibutuhake ing China. Wakil Menteri Luar Negeri Ma Zhaoxu ujar: "Pakistan wis nggawa masker saka stok Rumah Sakit Nasional lan diwenehake menyang China." 

Sawise luwih saka sebulan upaya, efek anti epidemi China pancen luar biasa. Ing tanggal 13, ora ana kasus sing dikonfirmasi anyar ing 27 provinsi, wilayah lan kutha otonom, ing endi 19 provinsi, wilayah otonom lan kutha ora ana kasus anyar sajrone 14 dina berturut-turut utawa luwih. Malah epidemi paling parah ing Wuhan dikonfirmasi dadi siji digit sajrone telung dina berturut-turut.

Saiki, kahanan epidemi global ngalami pangowahan gedhe lan kahanane surem. Novel radhang paru-paru coronavirus ing sanjabane Tiongkok duwe kasus radhang paru-paru coronavirus anyar, lan Uni Eropa dadi pusat Epidemi radang paru-paru anyar, ujare. Novel radhang paru-paru coronavirus diumumake mlebu "darurat negara" lan miwiti 50 milyar dolar AS kanggo ngatasi epidemi radang paru-paru anyar.

Ngadhepi panyebaran global epidemi kasebut, China wis menehi pitulung menyang Korea Selatan, Jepang, Iran lan negara-negara liyane miturut kemampuane. Ora mung nyumbang pasokan medis kayata masker, nanging uga nemplekake geguritan ing atine wong sing anget.

Menteri Luar Negeri Tiongkok ujar manawa tangga teparo kudu padha tetulung nalika ngadhepi kasusahan lan tantangan. China durung nyiyapake langkah kontrol perdagangan kanggo topeng ekspor lan bahan baku.

Saiki, Italia wis nandatangani kontrak ekspor produk medis karo China, lan China wis janji bakal ngekspor 2 juta topeng, 200000 sandhangan pelindung lan 50000 test test menyang Italia.

Kantor perwakilan perdagangan AS uga ngumumake tanggal 13 manawa sawetara produk medis sing diimpor saka Tiongkok bakal dikecualekake saka dhaptar tarif, kalebu topeng pakai, topeng medis pakai, tutup stetoskop pakai, lan tutup sepatu sing bisa digunakake.


Wektu kiriman: Mar-09-2021